David Madí posa en perill el pacte amb ERC

                      
Título de la imagen
Título de la imagen

El passat 8 de març, Junts per Catalunya (JxCat) i ERC van anunciar que havien tancat un pacte de govern, que preveu un repartiment de carteres al 50%. Només faltava escollir la figura del nou president de la Generalitat, que havia de ser Carles Puigdemont, després Jordi Sànchez, després Jordi Turull, després altre cop Jordi Sànchez, ara novament Carles Puigdemont (sabent que no prosperarà el truc de la modificació de la llei de Presidència)… amb la data límit del pròxim 22 de maig en l’horitzó.

Si no està clar qui serà el pròxim president, ara també trontolla el pacte subscrit entre JxCat i ERC, en especial pel que fa a l’àrea relacionada amb la política de comunicació i de mitjans. Segons l’acord tancat, ERC passarà a ocupar la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA), mentre que JxCat tindrà la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio. A més, l’àrea de mitjans de comunicació s’ha acordat que passarà a dependre de la vicepresidència, en mans d’ERC.

Però en els últims dies, David Madí –que continua ostentant un gran poder al PDECat, encara que no tingui cap càrrec orgànic- ha manifestat que aquest pacte és un disbarat i que cal revisar-lo. L’antic secretari de Comunicació d’Artur Mas creu que cedir a ERC la gestió de la distribució de la partida de publicitat institucional és inacceptable i reclama que torni a estar controlat per JxCat.

Les pressions han pujat de to i això incomoda enormement els dirigents d’ERC, que ja donaven per assolit i tancat el pacte de govern. A més, la discrepància manifestada per David Madí suposa, “de facto” una desautorització de l’equip negociador de JxCat, encapçalat per Elsa Artadi i Eduard Pujol i que va comptar, també, amb la participació de Francesc Sànchez, el genuí representant de la vella Convergència.

No s’acaben aquí les malfiances i puntades de peu sota la taula. A ERC detecten amb molta preocupació i indignació com Brauli Duart, l’actual president de la CCMA, està convocant aquests dies places a mida, improvisades a corre-cuita, per garantir que JxCat continuarà controlant aquest organisme, encara que, formalment, la presidència l’ocuparà una persona designada pel partit d’Oriol Junqueras. És a dir, el pròxim president d’ERC de la CCMA es trobarà amb un equip format per persones de confiança de JxCat que intentaran torpedinar la seva tasca i aquestes maniobres d’última hora encenen els ànims de la direcció d’ERC, que qüestiona la lleialtat dels seus socis de govern per respectar els pactes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides