El TC suspèn la llei catalana de la sanitat universal

Abans, ja va declarar inconstitucional la normativa del País Valencià que tenia la mateixa finalitat
Sense títol
Sense títol

El TC ha admès a tràmit el recurs de l’Estat contra la llei catalana que garanteix l’accés sanitari universal, tal com publica el BOE aquest dissabte.

Com que el president del Govern va invocar l’article 161.2 de la Constitució, l’alt tribunal suspèn la vigència i l’aplicació dels articles impugnats de la normativa, a l’espera que hi hagi una sentència definitiva.

Aprovada pel Parlament de Catalunya el juny de l’any passat, la llei estableix que totes les persones residents a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària amb càrrec als fons públics mitjançant el Servei Català de la Salut (CatSalut) i que la forma d’acreditar-ho és l’empadronament.

El Tribunal Constitucional ja va declarar inconstitucional la llei del País Valencià que tenia la mateixa finalitat i permetia l’accés sanitari universal als immigrants en situació irregular.

La normativa es va aprovar amb el vot contrari del PPC, l’abstenció de Cs i el vot favorable de la resta de grups.

L’aleshores conseller de Salut, Antoni Comín, va destacar el dia de l’aprovació que la llei “restaurava la universalitat perduda”, en al·lusió al decret que va aprovar el 2012 el govern espanyol que deixava sense cobertura gratuïta les persones immigrades en situació irregular.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides