JxCat descarta forçar la Mesa per investir Puigdemont

La formació de l'expresident indica que no hi ha voluntat de "generar nous problemes"
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha descartat aquest divendres forçar la Mesa del Parlament que presideix Roger Torrent (ERC) a desobeir a fi d'investir Carles Puigdemont president de la Generalitat, i amb això s'obre la porta a l'elecció d'un candidat alternatiu i "efectiu", tal com reclama ERC des de fa setmanes.

En declaracions a l'agència Efe, Pujol ha valorat així la situació de la investidura després que el Consell de Garanties Estatutàries no hagi avalat l'elecció a distància de Puigdemont i que el Tribunal Constitucional hagi suspès la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat en admetre a tràmit la impugnació del Govern.

Malgrat aquestes circumstàncies, el portaveu adjunt de JxCat ha indicat que no renuncien a investir Puigdemont, però ha admès que el grup haurà d'analitzar a fons les repercussions que pot tenir la decisió del TC abans de decidir els futurs passos, quan falta menys d'un mes perquè s'acabi el termini màxim del 22 de maig per elegir un president de la Generalitat.

En tot cas, ha deixat clar que JxCat "no forçarà cap situació de desobediència, perquè seria portar encara més el conflicte cap a la mala direcció".

En aquest sentit, ha incidit que "és necessari mantenir l'opció de Puigdemont", però sense entrar "en un escenari de desobediència", perquè no hi ha voluntat de "generar nous problemes".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides