Quin nou diari té dos diputats en el seu consell editorial?

vidal aragones 324
vidal aragones 324

La Jornada, una capçalera generalista en català que té previst arribar als quioscos el 5 de maig, té una cinquantena de membres en el seu consell editorial, entre els quals hi ha un dels actuals diputats de la CUP al Parlament de Catalunya, Vidal Aragonés. Presentat en una fitxa no actualitzada com a advocat, professor universitari associat a la UAB i regidor de Comú-Crida per Cornellà, però sense esment al seu escó, Aragonés no és l’únic integrant d’aquest consell que ha exercit com a representant polític.

També hi ha l’exdiputada Àngels Martínez, figura visible, juntament amb Albano Dante Fachin, del sector de la bancada de Catalunya Sí Que Es Pot oposat al cap de llista, Lluís Rabell, i al portaveu, Joan Coscubiela. “La bona informació és salut! A partir del 5 de maig serem una societat millor informada i més saludable. Enhorabona!”, ha celebrat Castells a Twitter.

Així mateix, hi consta l’eurodiputat d’ERC i catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona Josep Maria Terricabras, qui té l’escó assegurat a Brussel·les almenys fins al 2019. I, a més, hi ha Josep Maria Busqueta, un dels dos diputats de la CUP efímers durant l’anterior legislatura. A canvi del seu “pas al costat”, Artur Mas va exigir els caps de dos diputats cupaires, i Busqueta i Julià de Jòdar van ser substituïts per Mireia Vehí i Joan Garriga.

La Jornada, dirigida per la periodista Laia Altarriba, també ha rebut el suport del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que emmarcava així el projecte en una carta publicada el passat 21 d’abril: “Per això ara, més que mai, necessitem obrir el focus: més visió i periodisme independent i compromès. L’espai català de comunicació és imprescindible per a defensar els drets i les llibertats guanyades als Països Catalans a base de lluites compartides”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides