Dastis diu que el Diplocat va gastar al marge dels seus estatuts

El titular d'Exteriors assegura que el Tribunal de Comptes està convençut que es van usar fons públics per "l'establiment d'una suposada república catalana"
Alfonso Dastis
Alfonso Dastis

El ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat “el Tribunal de Comptes està examinant tots aquests comptes i el que sembla que no té dubtes és que el Diplocat va utilitzar aquests diners per a uns objectius que no coincideixen amb els quals estaven en els seus estatuts i amb l’inicialment previst”. Dastis ha fet aquestes declaracions aquest divendres a Brussel·les a l’arribada a la reunió de ministres d’Exteriors de l’OTAN.

Aquesta mateixa setmana, el titular d’Exteriors va defensar al Senat que el govern central dissolgués el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) perquè des d’aquest ens de la Generalitat l’executiu de Carles Puigdemont va desviar fons públics “per a l’establiment d’una suposada república catalana”. Alfonso Dastis ha afirmat que “això no ho permetrem, de manera que prendrem les mesures que calgui seguir prenent”.

Per altra banda, el ministre Dastis també ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy no “permetrà” que es faci servir la delegació de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les per a finalitats independentistes, després que l’exconseller Lluís Puig, fugit de la justícia espanyola, va presentar-se per participar en un acte.

Davant d’aquests fets, el Consell de Ministres va cessar la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, després que la delegació de la Generalitat a Brussel·les no hagués comunicat al govern central la celebració de l’acte tenint en compte que tots els departaments del govern català estan sota les ordres del govern central amb l’aplicació de l’article 155.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides