Rovira i Gabriel ho tenen magre amb l’asil polític

Cassis, el ministre d'Exteriors suís, troba que "no es donen les condicions"
marta rovira erc tv3
marta rovira erc tv3

La concessió d’asil polític per part de Suïssa a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel no compta amb el parer favorable del responsable d’Afers Exteriors del país centreeuropeu, Ignazio Cassis, qui ha dit que el seu país “no pot entrar en matèria” perquè “no es donen les condicions”. També ha titllat de “fantasiós” aquest escenari. El titular suís d’exteriors s’ha reunit recentment a Berna amb el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis.

En particular, Cassis ha indicat que l’atorgament d’asil polític correspon a aquells casos en què les persones sol·licitants provenen d’un Estat que no és de dret i existeix un risc per a la vida. “Evidentment, aquest no és el cas d’Espanya“, ha indicat, per bé que també ha afegit que aquesta era la seva posició personal i que la decisió en matèria d’asil correspon a les autoritats judicials competents.

Rovira i Gabriel, per la seva part, han manifestat confiança en l’obtenció de l’asil polític. Sostenen que han estat processades per delictes de naturalesa política.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides