Junqueras demana el trasllat a Brians-II

L'exvicepresident de la Generalitat al·lega motius personals i familiars
junqueras els matins 5-7-17
junqueras els matins 5-7-17

L’exvicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat a Institucions Penitenciàries el seu trasllat des de la presó madrilenya d’Estremera a Catalunya i “concretament al Centre Penitenciari de Brians-II o a qualsevol altre centre proper al meu domicili familiar”.

Junqueras al·lega motius personals i familiars, tot i que també exposa la presumpció d’innocència, les conegudes com a Regles Mandela, i el dret a complir condemna o a estar a la presó provisional prop de casa seva.

Aquesta petició de Junqueras se suma a la que va enviar també a la Secretaria General d’Institucions Penitenciaries el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa uns dies en termes molt similars als defensats pel líder d’ERC.

En la seva petició, Junqueras diu que “no existeixen avui en dia diligències d’instrucció” que impliquin la seva intervenció personal al Tribunal Suprem després que el 16 d’abril fes la declaració indagatòria davant el jutge Pablo Llarena.

El líder republicà també defensa que té dos fills petits i considera que els està perjudicant el fet que se’ls mantingui allunyats del seu pare al·legant els “drets dels menors Lluc i Joana” en aquest sentit, i assegurant que hi ha “dades avui dia per creure que el distanciament amb els meus fills els està repercutint de forma negativa i immerescuda”.

Així, Oriol Junqueras lamenta les “conseqüències més funestes de la meva separació respecte dels meus fills es deriven de la curta edat d’aquests” i “la necessitat de fer esforços per evitar afectar a aquesta relació patern-filial en la mesura del possible”.

Per tot plegat, Junqueras recorda el dret a complir condemna o estar a la presó provisional prop de la llar que “està reconegut en les Regles Mandela”, i que la legislació penitenciària espanyola estableix la necessitat d’evitar el desarrelament social de qui es troba en situació de presó per raó de la ubicació del centre penitenciari.

El també diputat d’ERC defensa al mateix temps que la presumpció d’innocència permet afavorir la mesura, per afavorir la seva defensa escurçant la distància amb el seu equip legal, que ara ha de desplaçar-se a Madrid per reunir-se amb ell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides