Revés del Consell de Garanties a la investidura de Puigdemont

Veuen il·legal reformar la llei per investir-lo a distància i per la via ràpida
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Revés del Consell de Garanties Estatutàries a la reforma que proposa Junts per Catalunya per poder investir a distància Carles Puigdemont. El Consell ha dictaminat per unanimitat que la reforma de la llei de Presidència de la Generalitat impulsada per JxCat per investir distància a un president de la Generalitat -com Carles Puigdemont (JxCat) – “vulnera” el reglament del Parlament, l’Estatut i la Constitució.

En un dictamen sol·licitat per Cs i PSC, els juristes del Consell també rebutgen que aquesta modificació es pugui fer per la via de lectura única -procediment de màxima urgència- perquè es pretén modificar “aspectes substancials de lleis de desenvolupament bàsic de l’Estatut”.

No obstant això, l’òrgan consultiu si avala l’article de la reforma que concreta que els consellers es puguin reunir i adoptar acords “tant de forma presencial com a distància”, però proposa aclarir un quòrum necessari perquè la reunió del Govern sigui vàlida.

Precisament el president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat avui un ple per al dijous 3 de maig que inclou la reforma de la Llei de la Presidènciaque impulsa JxCat per investir distància a Puigdemont, segons ha informat la Cambra en un comunicat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides