Els presos de JxCat demanen a Puigdemont que eviti noves eleccions

Turull, Rull i Sànchez consideren que seria un error no formar un nou govern de la Generalitat
puigdemont entrevista tv3 abril 18
puigdemont entrevista tv3 abril 18

Els diputats de JxCat que es troben a les presons d’Estremera i Soto del Real han fet arribar una carta conjunta a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per fer-li veure la necessitat que es constitueixi un nou govern a Catalunya i s’eviti haver de convocar noves eleccions al Parlament, segons NacióDigital.

Poc després de ser empresonats a Estremera, Jordi Turull i Josep Rull, on també està empresonat Joaquim Forn, ja van demanar a una delegació del PDECat que els va anar a visitar que “intentem de totes totes que Catalunya tingui Govern”.

Des de Soto del Real, Jordi Sànchez ha demanat també en diverses ocasions que es formi govern d’una vegada a Catalunya, com és el cas de la carta que va fer arribar al president del Parlament, Roger Torrent, en la que deia que “no intentar la investidura” seria un “error imperdonable”.

De fet, quan Sànchez va renunciar a la seva candidatura a la investidura per l’impediment del Tribunal Suprem, va afirmar a Torrent que “mantinc des del 22 de desembre un compromís per concretar el mandat de les urnes, constituir Govern i evitar noves eleccions. La ciutadania mereix tot el respecte i la nostra obligació és intentar fer un executiu. De fet, no intentar la sessió d’investidura i renunciar a l’elecció d’una presidència per liderar un nou Govern seria un error imperdonable”.

La possibilitat de fer una “carta oberta” dirigida Puigdemont per part dels diputats empresonats del JxCat per fer-li arribar els seus posicionaments s’ha descartat per evitar que fos un nou element afegit de pressió per l’expresident català, per la qual cosa els presos de JxCat li han fet arribar missives privades.

Es dona la circumstància que queda menys d’un mes perquè acabi el termini per investir president de la Generalitat i evitar noves eleccions. En aquest escenari, dirigents del PDECat apunten que Puigdemont “té clar que no serà president efectiu”, malgrat que amb la reforma de la llei de la Presidència que es pretén fer la pròxima setmana al Parlament es vol legitimar una investidura a distància. En aquest context, tot apunta que si el Parlament reforma la llei per donar empara a una investidura a distància el Tribunal Constitucional la recorrerà, per la qual cosa quedaria suspesa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides