Quant va pagar la CCMA a Mediapro pel documental de l’1-O?

Jaume Roures, administrador de Mediapro, en el programa 'Més 324', de
Jaume Roures, administrador de Mediapro, en el programa 'Més 324', de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fa constar al seu web que va pagar 40.000 euros a Mediapro pel documental 1-0, que aquest conglomerat del sector audiovisual encapçalat per Jaume Roures va enregistrar a peu de carrer i en alguns punts de votació sobre els fets del passat 1 d’octubre. La peça, de 38 minuts de durada, va ser un gran èxit d’audiència quan es va emetre per primer cop, en el marc de l’espai Sense Ficció, el 9 de gener. 

Segons la fitxa que ofereix el cercador de la CCMA, la data del contracte és el 17 de gener del 2018 i correspon a l’adquisició dels drets d’emissió del documental 1-O per un període de 10 dies. Es tracta, segons aquesta font, de l’adquisició de drets d’emissió d’un documental més cara des que CCMA va comprar Las cloacas de Interior per 50.000 euros també a Mediapro, el juliol del 2017.

Des d’aleshores, la Corpo ha emès peces per les quals ha pagat imports tan diversos com els 20.000 euros pel documental sobre el fundador del FC Barcelona Hans Gamper, a Lavínia Audiovisual SL, i els 1.500 per una obra de Metromuster SSCI, els creadors de Ciutat Morta.

Pel que fa a Mediapro, un grup que s’ha mostrat molt proper a la cúpula del procés (de fet, va organitzar el centre de premsa de l’1-O), El Confidencial ha publicat que una de les seves societats, Servicios Audiovisuales Overon, ha aconseguit un contracte relacionat amb l’organització d’actes de Ciutadans.

En concret, malgrat que s’havia pressupostat en 549.999 euros, Overon s’ha emportat una adjudicació per 311.312 euros (IVA inclòs) per oferir un “servei d’organització i desenvolupament de 15 actes” del partit que lidera Albert Rivera, que inclou retransmissions en streaming. Segons alguns competidors derrotats en aquest concurs, afegeix el mateix digital, Mediapro ha ensorrat els preus per lligar el contracte. Overon és la mateixa empresa que mostra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en alta definició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides