Juliana a Fachin: “Com pots ser tan curt?”

L'exlíder de Podem exclou Arrimadas i Albiol: "Sant Jordi serà sempre nostre. Mai serà vostre"
albano dante fachin
albano dante fachin

L’exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot i exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, ha publicat al bloc col·laboratiu Fot-li Pou una carta oberta on exclou la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, de la Diada de Sant Jordi.

Després que Fachin difongués a Twitter la seva peça, piulant “Hola Albiol. Hola Arrimadas: Sant Jordi serà sempre nostre. Mai serà vostre“, el periodista de La Vanguardia Enric Juliana, li ha etzibat: “Com pots ser tan curt?”.

El tuit i l’article han encès la polèmica a Twitter, on Fachin ha respost a Juliana: “Tu tampoc te l’has llegit? Jo sempre en llegeixo els teus articles fins al final…”. Posteriorment, l’exlíder de Podem ha publicat un vídeo, ja que detecta “un problema de comprensió lectora”. Hi ha expressat el mateix que a l’article.

Per la seva part, Juliana ha replicat: “He llegit l’article sencer i políticament em sembla una barrabassada amb salseta sentimental. Sant Jordi és de tots. Catalunya necessita espais comuns. El «vosaltres fora» és un excel·lent incentiu per a la intolerància del nacionalisme espanyol, que és el més fort”.

En el text que ha dedicat a Arrimadas i Albiol, Albano Dante Fachin indica: “Esteu fora del nostre Sant Jordi, el dels que creiem en la cultura com a eina de creixement en la societat”. Per “nostre” ha aclarit que es refereix als independentistes i als que no ho són, així com a gent d’esquerres i de dretes. “Quan demaneu no polititzar Sant Jordi esteu demanant tot el contrari”, els ha acusat, argumentant que “us agradaria un Sant Jordi on els llibres fossin apolítics, on la gent fos apolítica, on els discursos dels autors fossin apolítics. És a dir: un Sant Jordi que no fos Sant Jordi”.

Sabem que els llibres no us agraden (…) que perseguiu periodistes i que no us agrada la llibertat d’expressió”, ha afegit abans d’atribuir-los la intenció de construir una societat “callada, uniforme i acrítica”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides