La topada entre Montoro i Llarena desconcerta Alemanya

La Fiscalia alemanya ha demanat informació sobre la divisió d'opinions en el delicte de malversació
El ministre Montoro al Congrés
El ministre Montoro al Congrés

Des del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein d’Alemanya han arribat en les últimes hores noves peticions d’informació complementària sobre els fets de l’1-O. Es tracta d’una iniciativa clau, perquè del seu resultat depèn que l’expresident Carles Puigdemont sigui lliurat a Espanya. I també depèn d’això la determinació dels presumptes delictes pels quals podria ser jutjat.

L’última petició formulada pels jutges alemanys, segons comunicació verbal traslladada a la representació d’Eurojust a la Haia, es refereix a les divergències entre el Suprem i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre la comissió o no d’un delicte de malversació per part de Puigdemont i els exconsellers, que també estan imputats per aquesta figura delictiva, a part de la de rebel·lió.

La Fiscalia alemanya ha demanat ser informada de la natura i eventuals conseqüències jurídiques del xoc entre el poder judicial i el poder executiu, per poder traslladar les seves conclusions als jutges que han de decidir sobre el lliurament de Puigdemont.

La importància de la informació sol·licitada, per tant, es deriva que els seus destinataris són els jutges que ja van resoldre sobre les mesures cautelars imposades a l’expresident. I ho van fer acordant la seva llibertat provisional alhora que negaven l’existència del delicte de rebel·lió i posaven en dubte el de malversació.

La Fiscalia alemanya fa aquesta sol·licitud per exprés desig del Tribunal de Schleswig-Holstein, molt interessat en conèixer l’abast de les discrepàncies sorgides entre el jutge encarregat del cas 1-O al Suprem, Pablo Llarena, i el titular del Ministeri d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides