Toni Comín sol·licita delegar el vot

Garantiria la majoria sobiranista per a una investidura en segona votació si s'accepta la petició
Título de la imagen
Título de la imagen

Toni Comín ha sol·licitat a la Mesa del Parlament la delegació del seu vot en el portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, segons ha informat la seva formació aquest dilluns.

Si és aprovada, Junts per Catalunya i els republicans comptarien amb 66 escons per a una segona votació en un hipotètic debat d’investidura, el que els garanteix la majoria simple sempre que la CUP mantingui les seves quatre abstencions.

La formació anticapitalista, per la seva banda, ja va garantir fa unes setmanes les seves abstencions “per solidaritat antirepressiva” a qualsevol candidatura sobiranista que no fos netament republicana o si el candidat no era Carles Puigdemont. Només valoraven votar sí si el programa del candidat a president era rupturista amb el marc legal autonòmic.

La sol·licitud que han presentat els republicans a la Taula va ser signada el 9 d’abril, quan Sergi Sabrià va viatjar a Brussel·les al costat d’altres membres d’ERC.

Aquest dimarts al matí la Mesa del Parlament es reuneix a les 10.00 hores i també hi haurà reunió de la Junta de Portaveus. Carles Puigdemont va sol·licitar la delegació del seu vot a Elsa Artadi fa unes setmanes i ja la va fer efectiva sense que hi hagués recurs del Govern.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides