Carles Puigdemont denuncia els “dracs” de l’exili i la censura

El "Govern de la República" substitueix el tradicional discurs del president de la Generalitat per una nota de premsa
Título de la imagen
Título de la imagen

La celebració de la Diada de Sant Jordi d’enguany està marcada per la manca de govern a la Generalitat i per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que dona el control de les institucions catalanes al govern central.

De fet, aquest serà el primer Sant Jordi des de 1434 que no se celebra la Missa de Sant Jordi a la capella del Palau de la Generalitat, tret dels anys de la Guerra Civil, i tampoc es farà la tradicional benedicció de roses al pati dels carruatges de palau.

La festa de la rosa i el llibre tampoc comptarà avui amb el tradicional discurs del president del govern català, perquè encara no s’ha investit cap president de la Generalitat després de les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre.

En aquest escenari, l’autoproclamat “Govern de la República” encapçalat per l’expresident fugit de la justícia espanyola, Carles Puigdemont, ha fet pública una nota en la qual reivindica les figures de Manuel de Pedrolo i Pompeu Fabra.

En el text es pot llegar que “la censura i l’exili dels que ells van ser víctimes són alguns dels dracs que sovint han provat de malmetre’ns com a poble”, afegint que “l’esperit d’alegria i generositat que impregna el nostre país cada Diada Sant Jordi ens ha fet irreductibles”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides