El 155 es carrega la missa de Sant Jordi

La cerimònia religiosa s'havia fet al Palau de la Generalitat des de fa 600 anys, menys durant la Guerra Civil
Carles Puigdemont i Joan Josep Omella, en una cerimònia cristiana al
Carles Puigdemont i Joan Josep Omella, en una cerimònia cristiana al Palau de la Generalitat

Per primera vegada en democràcia i de fet des de fa 600 anys, menys durant la Guerra Civil, el Palau de la Generalitat no celebrarà la missa en honor a Sant Jordi el pròxim dilluns 23 d’abril.

Tampoc es farà aquesta Diada de Sant Jordi la posterior benedicció de les parades de roses que s’instal·len al pati de carruatges de la seu del govern de Catalunya.

El motiu no és un altre que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a l’administració catalana que ha deixat sense govern i sense president la Generalitat.

La missa del 23 d’abril és una litúrgia religiosa que s’ha celebrat a la capella que hi ha al Palau de la Generalitat des de 1434 de manera continuada i només interrompuda durant els anys de la Guerra Civil.

Així, enguany el cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, no oficiarà la missa ni beneirà les roses del Palau de la Generalitat. Tampoc es farà la recepció del president a l’Hereu i la Pubilla de Catalunya, ni el gremi de pastissers portaran les seves ofrenes perquè no hi ha primera autoritat a la Generalitat.

Aquest és el segon cas en què el govern central no ha volgut tensar la corda i presidir un acte simbòlic al Palau de la Generalitat amb algú de la seva administració que substituís la figura del president català, una possibilitat que hagués pogut recaure en el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo.

En aquesta mateixa línia, Mariano Rajoy ja va decidir no atorgar, de moment, les Creus de Sant Jordi, màxima distinció de la Generalitat de Catalunya a persones o entitats, cerimònia que es farà tan bon punt hi hagi un nou president a Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides