Moc de la CUP a Puigdemont per felicitar Israel

L'expresident afirma que l'esperit de sacrifici d'aquest Estat "s'ha guanyat el nostre respecte a Catalunya"
puigdemont entrevista tv3 abril 18
puigdemont entrevista tv3 abril 18

La CUP ha replicat amb una dura crítica la felicitació publicada a Twitter per l’expresident Carles Puigdemont pel 70è aniversari del naixement de l’Estat d’Israel.

Felicitacions, Israel, en el 70è aniversari de la teva independència. La teva lluita contra l’adversitat i el teu esperit de sacrifici s’ha guanyat el nostre respecte a Catalunya”, ha expressat Puigdemont.

El parer de la formació anticapitalista, defensora de la causa palestina, no podria ser més distant: “Nosaltres no respectem la manera com Israel ha ocupat, violat i assassinat al poble palestí. És una vergonya felicitar aquest Estat d’Israel racista, sionista i assassí. Ha de ser condemnat i sancionat”.

No celebrem cap estat genocida. No celebrem cap estat que imposa l’apartheid i condemna a la població palestina a l’oblit”, ha afegit la CUP també a Twitter en resposta a Puigdemont.

“El país que volem és solidari i pacífic. Un Estat com Israel que manté des de fa 70 anys la població palestina sota ocupació i apartheid no pot ser mai cap referent per Catalunya i els seus anhels de llibertat”, ha criticat Catalunya en Comú-Podem.

El PSUC-Viu també ha escomès Puigdemont: “Felicitar un ens sionista i genocida com Israel és vergonyant, però més greu i intolerable és que parli en nom de Catalunya“. “El poble de Catalunya recolzem amb una convicció inquebrantable la lluita del poble de Palestina. Mai lloarem els qui l’estan ocupant i exterminant”, manifesta aquesta refundació de l’històric PSUC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides