Rajoy cessarà Colomines i la cap d’Exteriors

El primer per comentaris polítics i la segona per la participació de l'exconseller Puig en un acte a Brussel·les
Sense títol
Sense títol

En aplicació de l’article 155 de la Constitució, el Consell de Ministres aprovarà demà dos decrets, un del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, i un altre del Ministeri d’Afers Exteriors, pels quals es disposen els cessaments de dos alts càrrecs de la Generalitat. Els cessats seran Agustí Colomines i Companys, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; i Marina Borrell i Falcó, fins ara directora general de Relacions Exteriors.

Colomines, persona molt propera a l’expresident Carles Puigdemont i un dels actuals ideòlegs de Junts per Catalunya, serà cessat per alguns comentaris polítics realitzats en el seu compte de Twitter.

D’altra banda, la participació de l’exconseller Lluís Puig en un acte dimecres a la delegació de la Generalitat a Brussel·les està darrere del cessament de Falcó.

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha qualificat aquest matí l’acte “d’incident desagradable” i ha anunciat que tindria conseqüències. Així, una de les repercussions serà el cessament de la directora general.

També s’està estudiant la possibilitat de prohibir tota mena d’actes públics en la delegació. Fins al moment, i des de la intervenció de la Generalitat, està prohibit realitzar actes polítics, però no un altre tipus d’esdeveniments de tipus cultural o social.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides