Dastis confirma “mesures” per l'”incident” de Puig a Brussel·les

L'exconseller de Cultura va intervenir en un acte a la delegació que Catalunya té a la capital belga
Lluís Puig brussel·les catalan_gov
Lluís Puig brussel·les catalan_gov

El ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha confirmat que el govern espanyol adoptarà “mesures” durant la reunió d’aquest divendres sobre la intervenció que ha efectuat aquest dimecres l’exconseller de Cultura Lluís Puig a la delegació que la Generalitat té a Brussel·les.

Puig, processat per desobediència i malversació, ha participat breument en un acte que commemorava el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, a petició del Casal Català de Brussel·les. Fonts de la delegació citades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) indiquen que l’exresponsable de Cultura va intervenir quan Roser Maresma, una de les organitzadores de l’esdeveniment, va cedir-li la paraula. Puig no hi estava convidat, han explicat les mateixes fonts a l’ACN, però l’esdeveniment era públic.

Dastis ha descrit aquest dijous l’aparició de Puig a l’acte com “un incident desagradable”. El govern espanyol va prohibir que l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers que van marxar a l’estranger per no respondre davant la justícia espanyola sobre el procés es reunissin amb el president del Parlament, Roger  Torrent, a les dependències de la Generalitat a Brussel·les.

“És per mi un honor. Des de la cultura, particularment, i com a ciutadà lliure davant de la justícia europea és un plaer ser aquí”, va expressar Puig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides