Bermúdez de Castro diu que Puigdemont vol forçar noves eleccions

El responsable de l'aplicació del 155 defensa que l'1-O va poder haver-hi "un altre tipus de malversació" que no fos de la despesa directa de fons públics
bermudez castro
bermudez castro

El responsable de l’aplicació efectiva de l’article 155 a Catalunya, el secretari d’Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, ha afirmat a la Cadena SER que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, està bloquejant la formació d’un nou govern a Catalunya.

Bermúdez de Castro ha dit, en referència a com afecta el 155 al dia a dia de la gestió de la Generalitat que “una administració aguanta molt sorprenentment, perquè hi ha molt funcionari que fa molt bé el seu paper”.

El secretari d’Estat ha afegit que “depèn que l’interès personal de Puigdemont s’acabi d’una vegada. Qualsevol persona que es manifesta en contra del procés és injuriada. Puigdemont vol forçar molt perquè hi hagi noves eleccions, que entenc que seria dolent per a Catalunya”.

El responsable de la gestió del 155 ha reconegut que “els primers dies no negaré que hi havia preocupació per com anaven a reaccionar els funcionaris. No va haver-hi cap problema, moltíssima gent es va posar a la nostra disposició”, assegurant que la seva gestió se centra a mantenir en funcionament les “quatre potes fonamentals de l’estat de benestar, educació, sanitat, serveis socials i justícia”, serveis que “ningú pot dir que funcionin pitjor”.

Tot i que Bermúdez de Castro s’ha mostrat partidari de la necessitat que cal un nou govern a Catalunya, també ha assegurat que hi ha la possibilitat d’allargar l’aplicació del 155 el temps que sigui necessari.

Roberto Bermúdez de Castro ha fet costat a les afirmacions del ministre d’Hisenda, de Cristóbal Montoro, per les quals el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, li ha demanat explicacions. Bermúdez de Castro assegura que “la malversació pot ser deixar un edifici, un local, gastar llum, o lliurar una factura que digui serveis postals i que els diners s’utilitzi per a una altra cosa. El ministre sap que des que hi ha un control financer estricte hi ha un report setmanal de la interventora de la Generalitat, que certifica que no hi ha hagut aquest tipus de despesa. Pot haver-hi falsificació de factures i un altre tipus de malversació, com la cessió o l’ús de locals i d’elements públics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides