Què pensava Fidel Castro de l’almirall Cervera?

almirall cervera
almirall cervera

L’almirall gadità Pascual Cervera (1839-1909), tractat de “fatxa” per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l’acte amb què s’ha escenificat el canvi de nom del carrer fins ara dedicat a aquest militar, era admirat per un referent comunista com Fidel Castro.

L’expresident i revolucionari cubà va titllar-lo d’“heroi” el 1998, en un acte on es commemorava l’enfonsament de la flota d’aquest almirall en el marc de la Guerra Hispano-americana del 1898, arran de la qual Espanya va perdre el control de Cuba a mans dels Estats Units.

Castro, que va manifestar que se sentia “molt emocionat” en aquell esdeveniment, també va expressar: “Sentim un gran respecte pels marins espanyols recordant la gesta de Cervera, quelcom inoblidable“.

Un besnét de l’almirall, Ángel Luis Cervera, ha escomès Colau alhora que ha mostrat respecte per l’actor Pepe Rubianes, a qui l’Ajuntament de Barcelona ha dedicat el carrer que duia el nom del seu avantpassat.

“Jo sóc doctor en Economia i en Història, i la meva tesi versa precisament sobre el pensament de la seva figura”, ha explicat a Crónica Global sobre l’almirall Cervera, al qual defineix com un liberal que va participar en la revolució del 1868 contra Isabel II.

“El que van dir del meu besavi és de ser ignorants”, ha afegit aquest professor universitari. Troba que Colau vol amagar una part de la història però només aconsegueix difondre la figura de l’almirall Cervera. I espera -sense gaires expectatives, això sí- una rectificació.

“El meu rebesavi, l’almirall Cervera, davant la molt superior flota americana va deixar dit: «L’enemic ens supera en forces, però no ens avantatja en valor», Avui, els seus enemics en allò que no l’avantatgen és en intel·ligència”, ha escrit a Twitter, per la seva part, Jaime Cervera, un rebesnét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides