JxCat acusa Llarena de “desafiar l’ONU”

Eduard Pujol assegura que l'opció d'investir Carles Puigdemont està vigent
Eduard Pujol
Eduard Pujol

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha afirmat que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, “va desafiar l’ONU” per no deixar assistir Jordi Sànchez a la sessió d’investidura a la qual estava proposat com a candidat.

Per a JxCat que quan l’ONU va instar l’Estat espanyol a garantir els drets polítics de Jordi Sànchez, s’hauria d’haver permès que anés al Parlament de Catalunya. Per la qual cosa, no descarten a seguir trucant a la porta de Nacions Unides per defensar el procés independentista.

Eduard Pujol, després de la reunió que han mantingut els diputats de JxCat amb Carles Puigdemont a Berlín, ha afirmat que estan obertes diferents possibles candidatures a la investidura de president de la Generalitat.

Així, el portaveu de JxCat ha afirmat que s’estan valorant de nou tant l’opció de Jordi Sànchez com la de Jordi Turull, però sense descartar la de Carles Puigdemont del qui ha dit que “és el president amb legitimitat absoluta”, afegint que “el país el reconeix com a president” després dels resultats del 21-D.

De fet, Pujol ha afirmat que “nosaltres som els garants de defensar el mandat de les urnes del 21-D”, i que tot i saber que la data límit per a una investidura s’acaba el pròxim 22 de maig, “ens hem guanyat el dret de gestionar el temps i les decisions que hem pres ens avalen”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides