Els estudiants tornen a ocupar el rectorat de la UAB

Protesten pel judici de 27 estudiants i docents que ja van ocupar les instal·lacions fa cinc anys
estudiants UAB
estudiants UAB

Els estudiants han tornat a ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), aquest dimarts. Els estudiants que estan fent la protesta la defineixen com a una “acció simbòlica”, que pretén donar suport a les 27 persones, entre estudiants i docents, que ara fa cinc anys van protagonitzar una altra tancada al rectorat per demanar que no s’apugessin les taxes universitàries.

Aquests 27 encausats s’enfronten a penes de presó, i per aquest motiu des de les Assemblees de Facultat de la UAB afirmen que “nosaltres entenem que les ocupacions són una eina de lluita dels moviments socials no constitutives de delicte”.

Des de les assemblees afegeixen que “amb aquesta ocupació cridem a la vaga dels propers 25 i 26 a la UAB i 26 a nivell nacional amb dues demandes compartides: la rebaixa del 30% de les taxes i l’equiparació de preus de màster i de grau”, per reblar que “la lluita dels ’27 i més’ és la mateixa que la nostra“.

Aquesta és la primera protesta estudiantil, en el context de la vaga anunciada pels pròxims dies 25 i 26 d’abril pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides