Torrent visitarà les Nacions Unides, però no el rebrà cap alt càrrec

El president del Parlament denunciarà que el jutge Llarena ha vulnerat drets fonamentals
Torrent i Costa al Parlament
Torrent i Costa al Parlament

Roger Torrent viatjarà aquest dimecres i dijous a Ginebra per reunir-se amb membres de Nacions Unides amb l’objectiu de “defensar els drets polítics de tots els diputats i denunciar les ingerències il·legítimes” de l’Estat a la Cambra catalana.

Per fer-ho, Torrent ha demanat una reunió amb representants de l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, però davant l’absència aquesta setmana dels seus màxims responsables, encara s’està avaluant com i amb qui configurar una eventual trobada.

Fonts d’aquest òrgan han confirmat la sol·licitud de Torrent, però han aclarit que ni l’alt comissionat, Zeid Ra’ad a Hussein, ni el seu número dos, Kate Gilmore, es troben aquesta setmana a Ginebra, per la qual cosa s’està estudiant encara quin funcionari podria rebre’l.

Tampoc està en sessió el Comitè de Drets Humans de l’ONU; per això que els seus membres no es troben a Ginebra aquesta setmana.

El president del Parlament ha acusat l’Estat espanyol i al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena d’ignorar la mesura cautelar que dos membres d’aquest comitè van emetre el passat 23 de març en el seu escrit de registre de la denúncia presentada pels lletrats del número dos de la llista de JxCat a les eleccions del passat 21 de desembre, Jordi Sànchez.

Aquest òrgan, les decisions no són vinculants i que no ha admès encara a tràmit la denúncia de Sànchez, va sol·licitar a Espanya que adoptés “les mesures necessàries per garantir que el senyor Jordi Sànchez pugui exercir els seus drets polítics”.

El jutge Llarena no ha permès fins ara la sortida del candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat de la presó per assistir al debat d’investidura.

El president del Parlament també preveu mantenir contactes amb càrrecs electes del país helvètic i amb Marta Rovira, que es va traslladar a Suïssa el 23 de març seguint el mateix camí que l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari