Imputada per l’1-O una comissària dels Mossos

La cap de la regió nord de Barcelona, Cristina Manresa, i el seu número dos seran citats per desobediència
La comissària Manresa, al costat del major Josep Lluís Trapero
La comissària Manresa, al costat del major Josep Lluís Trapero

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha remès un requeriment als Mossos d’Esquadra perquè identifiquin Cristina Manresa, comissària del mateix cos i cap de la regió policial metropolitana nord de Barcelona, i al número dos d’aquesta, l’intendent Xavier Creus.

La providència d’aquest jutjat, revelada per EFE, especifica com a objectiu d’aquesta identificació una posterior citació com a investigats per la suposada comissió d’un delicte de desobediència relacionat amb l’1-O. L’origen de la imputació, segons aquesta informació, es troba en les declaracions de diversos testimonis i d’altres investigats.

Uns telèfons mòbils es troben en el punt de mira del jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell, que també ha ordenat als Mossos que acreditin la preexistència i la titularitat dels terminals que suposadament es van lliurar als agents desplegats l’1-O.

Soler nega que s’ordenés inacció
D’altra banda, el director general dels Mossos d’Esquadra durant aquella jornada, Pere Soler, ha negat en un recurs presentat contra el processament dictat per la Audiència Nacional que participés en les decisions adoptades pel govern de la Generalitat sobre la convocatòria del referèndum. A més de sostenir que l’1-O no va constituir un acte de sedició i de rebutjar que estigués integrat en una organització criminal, Soler ha negat que s’ordenés als Mossos que evitessin actuar per permetre la votació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.