La Guàrdia Civil entra al Diplocat

Amb l'aplicació de l'article 155 el govern central va ordenar la dissolució de l'ens
Título de la imagen
Título de la imagen

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous a la seu del Diplocat, el consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, a Barcelona.

Els agents policials han escorcollat diferents despatxos per ordre del jutjat d’instrucció de Barcelona número 13 dins de la investigació dels preparatius de la consulta independentista de l’1-O.

Els agents de la Benemèrita estarien buscant documentació vinculada amb la contractació dels observadors internacionals que van assistir a la consulta independentista, i que segons un informe de la Guàrdia Civil hauria costat 119.700 euros.

El Diplocat ha estat l’ens que s’encarregava de la diplomàcia de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la conselleria d’Exteriors, i que estava sota la direcció d’Albert Royo que exercia el càrrec de secretari general.

El jutge instructor Juan Antonio Ramírez Sunyer ha autoritzat a la Guàrdia Civil a analitzar els comptes del Diplocat per veure si es va fer un delicte de malversació de fons públics.

El govern central va dissoldre el Diplocat el passat 27 d’octubre en virtut de l’aplicació de l’article 155 a l’administració catalana, l’ens s’havia de dissoldre de manera definitiva demà divendres.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari