La UE avala Alemanya en el cas Puigdemont

L'Executiu de la UE considera correcta l'actuació que va desestimar el delicte de rebel·lió
Vera Jourová
Vera Jourová

La comissària europea de Justícia, Vera Jourová, ha considerat aquest dimecres que la Justícia alemanya va actuar “d’acord a les regles” en relació amb la petició d’extradició a Espanya de l’expresident català Carles Puigdemont.

“Hauria de mirar els detalls, però crec que en aquest cas específic Alemanya va actuar d’acord a les regles”, ha dit Jourová en una roda de premsa, en relació a la decisió de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein de desestimar el delicte de rebel·lió del qual acusa Puigdemont la Justícia espanyola.

La Justícia alemanya va descartar el 6 d’abril passat extradir l’expresident català pel delicte de rebel·lió en considerar que no es compleix el requisit de la violència, entenent aquesta tal com ha estat fixada en la jurisprudència del Tribunal Suprem alemany.

La comissària ha subratllat que els experts del seu equip no han alertat sobre cap aplicació errònia de l’euroordre a Alemanya.

Jourová descarta també que la Comissió Europea (CE) s’estigui planejant ampliar la llista de delictes pels quals es pot cursar una euroordre, una negativa que ja havia expressat el passat mes de desembre després que Espanya considerés que la llista havia quedat “obsoleta”.

“No tinc cap requeriment d’aquest tipus de cap dels estats membres. Vam tenir una mica de debat amb els col·legues espanyols l’any passat, però en aquest moment no estem continuant aquest diàleg”, explica la comissària txeca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.