Jutges de l’Audiència no veuen terrorisme en els actes dels CDR

Consideren els incidents dels Comitès de Defensa de la República com desordres públics
CDR
CDR

La detenció d’una responsable dels Comitès de Defensa de la República (CDR), Tamara Carrasco, per un presumpte delicte de terrorisme i rebel·lió ha dividit els jutges de l’Audiència Nacional encarregats en exclusiva d’aquest tipus de delinqüència.

Una majoria àmplia dels sis jutges centrals d’instrucció considera que les accions de sabotatge realitzades per aquests comitès no són competència de l’Audiència Nacional sinó dels jutjats ordinaris on han passat els fets, en tractar-se de desordres públics, o bé poden ser perseguits en aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana.

Segons ha informat la SER, els jutges han mostrat la seva discrepància i sorpresa, alguns fins i tot estaven escandalitzats, perquè aquests fets hagin estat judicialitzats sota la premissa de delictes de terrorisme.

Fins i tot diversos jutges se senten “dolguts” per què s’està vulnerant l’esperit del legislador que va intensificar la persecució contra la Kale borroka, al País Basc, perquè eren una branca d’ETA.

Aquesta opinió és també compartida per diversos magistrats de les Sales del Penal que jutgen aquest tipus de delictes perquè no “apareix cap component darrere aquestes accions que siguin dirigides per una organització armada”, matisen.

No li han aplicat la llei antiterrorista
La noia de Viladecans detinguda per, suposadament, coordinar els CDRs declararà  demà dijous davant del jutge. Per tant, haurà de passar una altra nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, on la van traslladar dimarts. La Fiscalia l’acusa de rebel·lió i terrorisme, però finalment no li han aplicat la llei antiterrorista.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari