L’oposició menysté la candidatura de Turull

Inés Arrimadas: "Vostè forma part del problema"
arrimadas cs
arrimadas cs

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha obert foc en les crítiques a la investidura del candidat de JxCat, Jordi Turull. La diputada ho ha resumit només començar el seu discurs: “Vostè no pot formar part de la solució perquè forma part del problema”, i li recorda així la seva llarga trajectòria política. Arrimadas entén que, amb el seu discurs, Turull “ha estat capaç de decebre a tothom, fins i tot als seus”.

Davant el llistat de projectes recitats per Turull en el seu discurs, la líder opositora ha afirmat que eren calcats als llistats de Puigdemont i, fins i tot, de Mas. Llavors, li ha recordat que porten molts anys manant i, així, amb capacitat de resoldre tots aquests temes.

Per Arrimadas, el procés és com una novel·la de ficció i, així, ha demanat als independentistes que no allarguin més “aquesta novel·la”. “A on vostès han posat ficció, nosaltres haurem de posar-hi realisme”, ha conclòs. Finalment, la líder del grup taronja ha donat una última oportunitat a Turull: “Vostè té encara l’oportunitat de reconèixer que tot era mentida”.

El president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, considera que el discurs que ha fet Jordi Turull en el ple d’investidura és de “tipus autonomista” i que li ha recordat continguts de Jordi Pujol. “Es vol el suport de la CUP, però es fa una proposta autonomista”, ha dit el primer secretari del PSC en la seva intervenció al Parlament.

Miquel Iceta no entén per què s’ha convocat un ple d’aquestes característiques amb tanta pressa. “Perquè ens han fet córrer tant, si no tenien la majoria garantida?”, s’ha preguntat Iceta, que ha explicat que “refer consensos implica renunciar a fer accelerades poc pensades” i ha afegit que “vistos els antecedents, no tenim prou elements de confiança i no tenim motius per donar suport a la seva investidura”.

Iceta ha admès l’existència d’una majoria independentista en aquest Parlament, però ha remarcat que “no hi ha una majoria social”. “El joc està obert”, ha afegit Iceta, que ha dit: “Si poden completar la majoria independentista, amb la dificultat que això comporta, marcarà un determinat camí de la legislatura.”

Iceta celebra que el portaveu d’Esquerra hagi parlat de consensos, però ha afegit: “Refer consensos vol dir renunciar a fer accelerades”. “Si ha voluntat de refer consensos, amb nosaltres poden comptar-hi a canvi de res”, ha reblat.

El portaveu i diputat del grup de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha denunciat en referència al discurs de Turull que “el que avui se’ns proposa no serveix contra el procés judicial, ni per sortir del bloqueig”.

Domènech ha afegit que les propostes presentades pel candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat no serveixen “per afrontar els grans reptes de país”.

El portaveu del PP, Xavier García Albiol, també ha aprofitat la seva intervenció per afirmar que Jordi Turull no ha defensat la seva candidatura amb prou credibilitat.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari