Carles Riera: “passem a l’oposició”

La CUP diu que Carles Puigdemont segueix sent el seu candidat a la investidura
carles riera tv3
carles riera tv3

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha afirmat en la sessió d’investidura de Jordi Turull que “donem per acabat el cicle del procés i per acabades les aliances que s’han donat en el procés”, per afegit que “passem a l’oposició, des del carrer i les institucions, contra l’Estat i la seva dictadura i també contra l’autonomia”.

La CUP defensa que “Carles Puigdemont continua sent el nostre candidat“, però també asseguren que la seva abstenció a la investidura de Turull “no era una qüestió de noms, no vetaríem cap nom que apostes clarament per la república”.

Carles Riera ha afegit que “vostès (JxCat i ERC) ens proposen acatar l’Estat i el Tribunal Constitucional, diuen que fent autonomia arribarà la república. Nosaltres no podem assumir el seu projecte polític”. El portaveu cupaire també ha afirmat que “si ens demanen que siguem còmplices de què amb l’autonomia arribarem a la república, no els hi podem comprar aquesta idea”.

Del discurs de Turull, el diputat de la CUP ha afirmat que “és un discurs autonomista amb mesures neoliberals, no és un discurs republicà“, i que “només amb una presidència republicana podrem fer el país que volen fora de l’Estat espanyol”, per reblar que “la gent no es mereix més reculades”.

El portaveu de la CUP també ha afirmat que “la nostra abstenció no és un obstacle definitiu, reclamin el vot de Carles Puigdemont i Antoni Comín, i la investidura de Jordi Turull serà possible”. Riera també ha aprofitat per llançar un atac contra les aliances que en el passat han fet els neoconvergents del PDECat quan ha denunciat que “la socio-vergència també ha enviat joves a l’Audiència Nacional, el 2011 quan es van fer manifestacions contra les retallades. Vostès ho van fer”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides