Turull perd la primera votació del ple d’investidura

Turull es presenta a la investidura "amb totes les conseqüències"
Jordi Turull
Jordi Turull

Finalment no hi ha hagut sorpreses i Jordi Turull, candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, no ha obtingut els vots suficients dels diputats del Parlament de Catalunya per a ser investit. Turull ha rebut 64 vots a favor dels diputats de JxCat i ERc, 65 vots en contra dels diputats de Cs, PSC, CatComú-Podem i el PP, i quatre abstencions dels diputats de la CUP.

El president del Parlament, Roger Torrent, amb aquests resultats ha anunciat que dissabte vinent 24 de març a les 10  del matí hi haurà la segona sessió del ple d’investidura en el que Turull haurà de tornar a presentar-se a un debat i posterior votació.

Per la seva banda, el candidat Jordi Turull, en el discurs d’investidura del ple d’aquest dijous al Parlament ha afirmat que “sóc aquí pel meu compromís i assumeixo l’encàrrec amb totes les conseqüències”. Aquest divendres, Turull i altres dirigents independentistes han de comparèixer davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que els comunicarà su processament.

Jordi Turull ha insistit a demanar diàleg amb el govern central per sortir de la paràlisi en la qual es troba la política catalana des de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució amb la intervenció de l’administració catalana per part de l’Estat.

Turull ha dit que “demanem seure en una mateixa taula (…) de govern a govern”, afegint que “tornem a oferir diàleg al govern espanyol, que el món vegi que per nosaltres no queda. No va negociar Macià i Tarradellas? Perquè no ara?”.

Aquí, el candidat de JxCat ha enviat un missatge a la CUP, que ja ha decidit abstenir-se en la votació de la investidura, quan ha afirmat que “diàleg no vol dir feblesa, diàleg no vol dir renúncia”.

Pel que fa a les propostes del programa de govern que ha presentat Jordi Turull, el candidat a president ha afirmat que es presenta per fer efectius els resultats del 21-D. En aquest sentit, Turull ha afirmat que “el primer que farà el govern serà restituir les institucions i fer fora l’article 155”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides