La CUP no fa president Turull

Els cupaires mantenen l'abstenció a la investidura del candidat de JxCat
Carles Riera
Carles Riera

El consell polític de la CUP ha decidit que manté l’abstenció dels seus quatre diputats a la investidura com a president de la Generalitat del candidat de JxCat, Jordi Turull, en la primera sessió del ple d’aquest dijous al Parlament de Catalunya. Els diputats de la CUP no variaran, doncs, el posicionament que ja havien avançat en el sentit que no donarien el seu vot per investir Turull, com a mínim en la primera votació en la qual es necessita la majoria absoluta de la cambra.

Així, els cupaires obliguen a anar a una segona sessió del debat d’investidura que es faria aquest dissabte, on Turull podria ser investit president amb majoria simple si comptés amb dos vots a favor de la CUP o si els dos diputats que estan fugits a Bèlgica, Carles Puigdemont i Toni Comín, renunciessin al seu acte. Tot i que s’apunta que de no produir-se la renuncia un cop iniciada la sessió d’aquesta tarda, ja no la podrien fer fins que s’acabés el ple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides