El bloc ‘indepe’ negocia investir demà Turull

Volen avançar-se a la cita del diputat amb el jutge Llarena, en què podria ser inhabilitat
Jordi Turull
Jordi Turull

JxCat, ERC i la CUP estan negociant la possibilitat de celebrar demà el ple d’investidura, amb el nom de Jordi Turull sobre la taula, per anticipar-se a la vista prevista per al divendres pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El magistrat podria anunciar divendres el processament, entre d’altres, de Turull, el que podria conduir a la seva inhabilitació si se li apliqués el delicte de rebel·lió, de manera que les forces independentistes han intensificat els seus contactes al Parlament per preparar una resposta conjunta, que podria passar per convocar demà el ple d’investidura.

El pas enrere anunciat ahir per Jordi Sànchez, fins ara candidat de JxCat a la investidura, semblava aplanar el camí a Turull, però l’operació podria frustrar si és inhabilitat abans de poder ser investit.

En aquest context, la CUP ha anunciat que ajornava la conferència política prevista per a aquesta nit al centre cultural del Born de Barcelona per analitzar la seva resposta davant un possible bloqueig de la investidura en el cas que Llarena processi diversos diputats, la qual cosa podria comportar la seva inhabilitació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.