El bloc ‘indepe’ negocia investir demà Turull

Volen avançar-se a la cita del diputat amb el jutge Llarena, en què podria ser inhabilitat
Jordi Turull
Jordi Turull

JxCat, ERC i la CUP estan negociant la possibilitat de celebrar demà el ple d’investidura, amb el nom de Jordi Turull sobre la taula, per anticipar-se a la vista prevista per al divendres pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El magistrat podria anunciar divendres el processament, entre d’altres, de Turull, el que podria conduir a la seva inhabilitació si se li apliqués el delicte de rebel·lió, de manera que les forces independentistes han intensificat els seus contactes al Parlament per preparar una resposta conjunta, que podria passar per convocar demà el ple d’investidura.

El pas enrere anunciat ahir per Jordi Sànchez, fins ara candidat de JxCat a la investidura, semblava aplanar el camí a Turull, però l’operació podria frustrar si és inhabilitat abans de poder ser investit.

En aquest context, la CUP ha anunciat que ajornava la conferència política prevista per a aquesta nit al centre cultural del Born de Barcelona per analitzar la seva resposta davant un possible bloqueig de la investidura en el cas que Llarena processi diversos diputats, la qual cosa podria comportar la seva inhabilitació.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari