Puigdemont, increpat a Ginebra

L'expresident ha estat interromput per un grup antiindependentista en una conferència
Puigdemont a Ginebra
Puigdemont a Ginebra

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha tancat el seu viatge a Suïssa amb un tens debat a la Maison de la Paix del The Graduate Institute de Ginebra.

L’expresident ha defensat el dret a decidir en una conferència que ha precedit un col·loqui amb els 500 assistents a l’acte, alguns dels quals han increpat Puigdemont pel procés fins al punt que la moderadora, la periodista de la BBC, Imogen Foulkes, ha dit prou: “Pareu de cridar, això no ajuda”.

De fet, Foulkes ha hagut d’intervenir en diverses ocasions per demanar a membres del públic que deixessin parlar a Puigdemont, i en un dels casos ha advertit que les esbroncades no eren “el tipus de debat” que volien promoure des de la Maison de la Paix.

Entre preguntes, crits i interrupcions d’una part dels participants a l’acte, entre d’altres, el públic ha defensat la idea de Tabàrnia, han criticat que a l’escola catalana no s’aprèn castellà o han descrit com il·legal el referèndum.

Puigdemont ha conclòs la seva intervenció defensant la República catalana. “Està prohibit votar? Està prohibit votar, d’acord! És per això que volem marxar i fer una República”, ha tancat.

El líder de JxCat havia dit just abans que defensar la unitat d’Espanya és tan “legítim i democràtic” com defensar la independència, i ha argumentat que el que cal és que es pugui votar. “Podem posar-nos d’acord en el fet que aquestes diferències es resolguin a través d’una votació? Sí o no? Si és que sí, què fan els polítics empresonats encara? Per què el Govern està a l’exili?”, s’ha preguntat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides