Torrent confirma la renúncia de Sànchez

El president del Parlament obre aquest dijous una altra ronda de consultes
roger torrent parlament 21-3-18
roger torrent parlament 21-3-18

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimecres la renúncia de Jordi Sànchez com a candidat a ser president de la Generalitat. Així mateix, ha avançat que aquest dijous obre una nova ronda de consultes per trobar un altre candidat a la investidura, que es preveu que serà l’exconseller Jordi Turull, una opció que s’espera que Junts per Catalunya activi oficialment durant les pròximes hores.

En la seva compareixença d’aquest dimecres, que té lloc tres mesos després de les eleccions del 21 de desembre, el president de la cambra catalana ha manifestat que la renúncia de Sànchez, comunicada per carta, és “un fet que no s’hauria d’haver produït mai”. També ha expressat que és una decisió que “honora” el diputat de Junts per Catalunya, de qui diu que ha posat “les necessitats del país” per sobre dels seus “legítims interessos”. Sànchez, això sí, no ha comunicat encara la renúncia formal a l’escó que ha avançat aquest dimarts en la seva compareixença al Tribunal Suprem.

Torrent ha expressat que el que ha passat “no vol dir” que “les intromissions il·legítimes i antidemocràtiques de l’Estat quedin impunes”. També ha explicat que la Mesa del Parlament està valorant quines accions pot emprendre contra el Tribunal Suprem per no haver permès que Sànchez sortís de la presó per assistir al ple d’investidura, “una obligació que el Suprem ha incomplert”, ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides