L’hora de la veritat per a Urdangarin

El Suprem revisa la condemna imposada al cunyat del rei d'Espanya i decidirà si l'envia a la presó
iñaki urdangarin tv3
iñaki urdangarin tv3

Cinc magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem decidiran a partir d’aquest dimecres si el cunyat del rei Iñaki Urdangarin ingressa a la presó. A partir de les 10.15, la Fiscalia i les altres acusacions exposaran els arguments amb què reclamen un increment de les penes als condemnats del cas Nóos.

En el cas d’Urdangarin, que va ser condemnat l’any passat per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca a 6 anys i 3 mesos de privació de llibertat, la Fiscalia sol·licita que la pena s’incrementi fins als 10 anys. Tot i que la infanta Cristina de Borbó, esposa d’Urdangarin, va ser considerada responsable civil a títol lucratiu -i multada amb 265.088 euros-, va ser absolta i aquesta vista no l’afecta directament.

Després de la vista oral d’aquest dimecres, els magistrats començaran a deliberar sense un límit de temps preestablert i decidiran si incrementen les penes, les mantenen o les rebaixen, com sol·liciten les defenses dels condemnats.

A banda d’Urdangarin, també es van imposar penes de presó el seu soci Diego Torres (8 anys i 6 mesos) i a l’expresident de les Balears i exministre Jaume Matas (3 anys i 8 mesos). Ara, la Fiscalia demana que aquestes les penes s’incrementin fins als 12 anys i 4 mesos per a Torres i els 4 anys i 8 mesos en el cas de Matas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides