Llarena investiga la malversació de fons públics

El magistrat obre una nova peça en el cas de l'1-O i demana més documentació a la Guàrdia Civil
Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, que instrueix la causa del procés, ha obert una nova peça per investigar la malversació de fons públics per l’1-O.

El jutge instructor ha demanat a la Guàrdia Civil documentació i més informació després que s’hagi presentat ja un informe relatiu a les despeses públiques orientades a la celebració del referèndum unilateral d’independència.

En la mateixa resolució, el magistrat forma una nova peça separada que declara secreta per període d’un mes, de manera que es podran practicar diligències sense que sigui públic el seu contingut o les persones implicades.

En l’acte, fet públic pel TS, Llarena sol·licita al Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica de la Unitat de Policia Judicial a Catalunya que li remeti noves proves sobre la malversació de fons públics.

La investigació de la Guàrdia Civil assenyalava ja al desembre que el Govern es va gastar prop de mig milió d’euros en publicitat del referèndum, declarat il·legal pel Tribunal Constitucional, en mitjans de comunicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides