La Fiscalia demana retirar els passaports dels polítics fugits

El ministeri públic vol que se'ls apliqui la mateixa mesura que als qui es van presentar davant el jutge
puigdemont video
puigdemont video

La Fiscalia demana al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que es retiri el passaport a Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Martixell Serret, Clara Ponsatí i Anna Gabriel, tots ells fugits de la justícia.

En el seu escrit, el ministeri públic diu que “malgrat la seva situació de cerca i captura i de no trobar-se a la disposició de l’òrgan judicial instructor, com que no s’ha adoptat cap mesura cautelar limitativa dels seus moviments, alguns dels investigats estan duent a terme viatges sense cap restricció per diferents països”.

Com que no es pot fer una retirada física dels documents perquè tots sis es troben fora d’Espanya, el fiscal demana al jutge que doni per exhaurits els passaports. Amb la mesura, la Fiscalia vol que s’apliqui la mateixa que la justícia ja ha aplicat amb els consellers que van passar per la presó.

A hores d’ara Puigdemont, Comín, Puig i Serret, es troben a Brussel·les. Clara Ponsatí es troba a Escòcia, i l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, a Suïssa.

Si el jutge Llarena acorda la mesura demanada per la Fiscalia, tots els polítics fugits a l’estranger podrien seguir circulant pels països de l’espai Schengen, ja que amb el DNI és suficient per moure’s per aquesta zona territorial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides