La Fiscalia sol·licita llibertat sota fiança de 100.000 euros per a Forn

En canvi, sosté que Jordi Sànchez ha de seguir en presó preventiva
forn votant 1-O
forn votant 1-O

La Fiscalia s’ha mostrat disposada per primer cop al fet que l’exconseller d’Interior Joaquim Forn recuperi la llibertat si diposita una fiança, que ha xifrat en 100.000 euros. Es tracta d’una decisió adoptada per ordre de la Fiscalia General de l’Estat.

En canvi, Vox, el partit d’ultradreta que exerceix l’acusació popular, vol que Forn es mantingui tancat a la presó d’Estremera, tot adduint que no s’ha produït un canvi en les circumstàncies objectives del cas que justifiqui un altre parer sobre les mesures cautelars imposades. La defensa de Forn, però, argumenta que la renúncia a l’acta de diputat per part de l’exconseller neutralitza el risc de reincidència en els delictes que se l’imputen.

El diputat de JxCat Jordi Sànchez compareix aquest dimarts al Tribunal Suprem, que revisarà els recursos d’ambdós i decidirà sobre eventuals excarceracions. La Fiscalia, a diferència del cas de Forn, considera que Sànchez ha de seguir en presó preventiva. L’expresident de l’ANC, a través de la seva defensa, ha anunciat que deixa l’acta de diputat i que vol tornar a exercir la docència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides