Wagensberg, Baños i Fernàndez, assenyalats per la Guàrdia Civil

Es troben a la llista de suposats líders dels CDR remesa al Tribunal Suprem
david fernandez cup tv3
david fernandez cup tv3

Els efectius de la Guàrdia Civil que investiguen els Comitès de Defensa de la República (CDR) consideren que el diputat d’ERC Ruben Wagensberg i els exdiputats de la CUP Antonio Baños i David Fernàndez formen part de la cúpula organitzativa d’aquesta xarxa independentista d’agrupacions de desobediència civil sorgides arreu de Catalunya.

Segons publica El Confidencial, la Guàrdia Civil ha remès un informe al Tribunal Suprem on identifica una vintena de suposats líders dels CDR, grups que van adquirir protagonisme en les mobilitzacions independentistes quan van bloquejar vies de comunicació durant dues jornades de vaga i d’aturada patronal convocades després de l‘1-O.

A banda de Wagensberg, Baños i Fernàndez, a la llista hi ha Marcel Mauri (portaveu d’Òmnium Cultural), Joan Vallvé (vicepresident d’Òmnium), Ariadna Isern i Carme Campanyà (de l’ANC), Jordi Armandans (director de la Fundació per la Pau), la filòsofa Marina Garcés, Pepe Beúnza i Martí Olivella (membres de l’Institut Internacional per a l’Acció no Violenta), Eduard Vallory (president del Centre Unesco de Catalunya) i Joan Guisado (president d’Escoltes Catalans). També s’hi inclouen noms de portaveus de diversos CDR i de representants dels estibadors del Port de Barcelona i de la Intersindical-CSC, entre altres.

Els investigadors els atribueixen un rol directiu en la posada en marxa dels comitès, que van efectuar accions de “resistència activa” mitjançant bloqueigs de comunicacions i van explicar com exercir-la en tallers promoguts juntament amb l’organització En Peu de Pau, per evitar la dissolució de concentracions de protesta. Així mateix, segons la mateixa informació, la Guàrdia Civil ha comunicat al jutge instructor de la causa al Suprem, Pablo Llarena, que s’ha demostrat la relació dels CDR amb “el procés constituent” i “el seguiment del full de ruta” marcat pel govern que presidia Carles Puigdemont.

L’exigència dels CDR
Darrerament, informe a banda, els CDR del Barcelonès han instat els partits a actuar. En una carta revelada per El Món, aquests comitès defensen com a única opció possible l’aplicació dels resultats de l’1-O, exigeixen a ERC, JxCat i a la CUP que facin efectiva la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República i comuniquen als partits independentistes: “Nosaltres estem preparades i preparats, i vosaltres?”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides