La Mesa tramita la llei per investir a distància

Torrent convoca un ple però no li posa data a l'espera de les negociacions
mesa junta portaveus torrent
mesa junta portaveus torrent

La Mesa del Parlament ha acordat tramitar la reforma exprés de la llei de presidència per poder investir un president a distància.

El grup de Carles Puigdemont havia impulsat aquesta iniciativa per facilitar l’elecció del president cessat, un escenari que ja està descartat després que el mateix Puigdemont renunciés a ser nomenat president.

Malgrat tot, Junts per Catalunya segueix endavant amb ella, i la majoria independentista de la Mesa l’admès a tràmit amb l’objectiu d’aprovar-la amb el procediment de lectura única.

Els grups constitucionalistes s’han oposat a la seva tramitació. El PSC ja ha anunciat que sol·licitarà la reconsideració de l’admissió, per això disposen de 48 hores. El moviment dels socialistes catalans té escasses probabilitats de prosperar, ja que la majoria independentista de la Mesa vol donar curs a la reforma de la llei de Presidència.

Després d’estudiar la reconsideració, s’obrirà un període per sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

Malgrat que l’informe dels lletrats del Parlament suggereix que la reforma es tramiti pel procediment ordinari un cop hi hagi govern, la majoria independentista a la Mesa ha acordat tramitar-la perquè el ple l’aprovi en lectura única, com proposa Junts per Catalunya en solitari.

No està clar quan es podrà dur a ple la votació de la reforma. El president del Parlament, Roger Torrent, ha sorprès avui als diputats al convocar un ple però no posar data. I és que Torrent està a l’espera de les negociacions entre Junts per Catalunya i ERC per designar un candidat i fixar el debat d’investidura.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari