Judici per les obres d’Iberpotash

La Fiscalia demana penes de gairebé tres anys per als tècnics de l'ajuntament de Súria
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

L’Audiència de Barcelona jutja una de les polèmiques que fa anys que s’arrosseguen al Bages, les obres presumptament il·legals a les mines de potassa d’Iberpotash ara fa sis anys. La Fiscalia demana penes de gairebé tres anys per als tècnics de l’ajuntament de Súria que van autoritzar les obres, i la CUP, que fa d’acusació popular, demana fins a set anys per a qui n’era alcalde i alguns regidors.

Tot arrenca el 2011, quan Iberpotash presenta la documentació per fer una de les rampes mineres més llargues i profundes d’Europa. Per poder fer les obres, necessita construir també una pista d’accés per terreny forestal.

Segons la Fiscalia, l’arquitecte municipal i dos secretaris de Súria van concedir la llicència d’obres sabent que incomplia la normativa. Els acusen de prevaricació urbanística.

El fiscal creu que el govern municipal no sabia els detalls tècnics del projecte i per això no els acusa, però la CUP no s’ho creu. El fiscal ha assegut al banc dels acusats alcalde i regidors de Convergència i Esquerra. Per a un d’ells, que té terrenys llogats a l’empresa, demana set anys de presó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.