Judici per les obres d’Iberpotash

La Fiscalia demana penes de gairebé tres anys per als tècnics de l'ajuntament de Súria
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

L’Audiència de Barcelona jutja una de les polèmiques que fa anys que s’arrosseguen al Bages, les obres presumptament il·legals a les mines de potassa d’Iberpotash ara fa sis anys. La Fiscalia demana penes de gairebé tres anys per als tècnics de l’ajuntament de Súria que van autoritzar les obres, i la CUP, que fa d’acusació popular, demana fins a set anys per a qui n’era alcalde i alguns regidors.

Tot arrenca el 2011, quan Iberpotash presenta la documentació per fer una de les rampes mineres més llargues i profundes d’Europa. Per poder fer les obres, necessita construir també una pista d’accés per terreny forestal.

Segons la Fiscalia, l’arquitecte municipal i dos secretaris de Súria van concedir la llicència d’obres sabent que incomplia la normativa. Els acusen de prevaricació urbanística.

El fiscal creu que el govern municipal no sabia els detalls tècnics del projecte i per això no els acusa, però la CUP no s’ho creu. El fiscal ha assegut al banc dels acusats alcalde i regidors de Convergència i Esquerra. Per a un d’ells, que té terrenys llogats a l’empresa, demana set anys de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides