Liz Castro demana repetir les eleccions de l’ANC

La guanyadora dels comicis de l'entitat, Elisenda Paluzie, demana que es tanqui la polèmica
Liz Castro
Liz Castro

L’escriptora, Liz Castro, i alhora exdirigent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana que s’impugnin i es repeteixin les eleccions d’aquesta entitat independentista. Castro ha fet aquesta petició, en declaracions a RAC1, després que s’hagués impedit, entre altres, la presentació de la candidatura de l’exdiputat de la CUP, Antoni Baños.

Castro ha dit que “algunes candidatures estaven impugnades i no van poder assistir” als actes de campanya, i demana “per tant, que es tornin a fer eleccions des del principi”, afegint “que tots puguin fer campanya per si mateixos i que la gent pugui votar amb informació i amb consciència a qui vulgui”.

Liz Castro va guanyar les eleccions de l’ANC el 2015 i el 2016 però no ha presidit mai l’entitat, ja que els afiliats no voten directament el president de la mateixa. Els socis escullen 77 membres del secretariat nacional i aquest escullen qui presidirà l’organització, en aquesta ocasió la reunió es farà el pròxim 24 de març.

En les eleccions de dissabte passat, la guanyadora ha estat la professora d’Economia de la UB, Elisenda Paluzie, i que per tant no té garantida la presidència de l’ANC. Paluzie, en declaracions a Catalunya Ràdio ha respost Castro demanant que no se segueixi polemitzant sobre les eleccions.

Elisenda Paluzie ha dit que “Aquesta setmana hem de parlar i veure si podem trobar una proposta que reforça a l’ANC en un moment de repressió política molt forta”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides