Trist llegat de Mas-Colell i Castellà

Un grup d’estudiants es va encadenar el passat dijous 15 de març davant la Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat, a la Via Laietana de Barcelona. Participaven en un acte convocat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), vinculat a la CUP. Els diputats d’aquest grup Carles Riera i Vidal Aragonés hi van ser presents. Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) van mostrar el seu suport a aquesta acció en un missatge a Twitter. Els Mossos d’Esquadra van haver d’esforçar-se de valent per apartar aquells joves del centre de la calçada i reobrir el trànsit.

Els manifestants denunciaven l’augment del cost de les matrícules universitàries. Els responsables d’aquests augments de taxes són qui va ser conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i Antoni Castellà, que va ocupar el càrrec de secretari general d’Universitats i Recerca entre els anys 2011 i 2015. No deixa de ser curiós que la CUP donés suport als governs dels quals formaven part aquests dos polítics. I xoca molt més que Castellà sigui ara diputat del Parlament de Catalunya elegit en les llistes d’Esquerra Republicana.

En un article al diari El País, Mas-Colell intentava justificar aquest cop brutal a les economies més febles amb l’argument que els diners recaptats amb l’augment de taxes s’havien destinat a beques pels estudiants amb famílies amb rendes més baixes. Poca compensació va ser i és, en realitat, aquesta mesura per la gran majoria de famílies.

La protesta contra l’augment de les taxes universitàries va coincidir amb la celebració del Saló de l’Ensenyament al recinte de la Fira de Barcelona. Desenes de milers de joves s’hi van acostar per interessar-se per les carreres universitàries que volen seguir en el futur immediat.

Els stands de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) estaven molt propers en el recinte del Saló de l’Ensenyament. Mas-Colell és catedràtic de la UPF. Castellà, màster en administració d’empreses per ESADE.

Com a professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB vaig escoltar les preocupacions de moltes famílies pel cost de les matrícules. Els vaig explicar que, lamentablement, s’havien encarit un 80% els darrers anys. Em vaig estalviar de dir-los els noms dels autors d’aquesta maldat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides