JxCat ofereix a la CUP una qüestió de confiança

La proposta, que es faria a mitja legislatura, busca desencallar la investidura
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts per Catalunya ha fet arribar a la CUP una proposta per poder investir el president, que implicaria pactar una qüestió de confiança a mitja legislatura. Segons informa el canal 3/24, que cita fonts del partit, es busca un acord que garanteixi el compliment del full de ruta independentista.

Amb aquesta fórmula, JxCat busca el suport dels quatre diputats anticapitalistes, després que acordessin abstenir-se en la votació de la investidura de Jordi Sànchez, en presó preventiva a Soto del Real, com a president de la Generalitat.

Els acords a què arribarien inclourien el Consell per la República a Brussel·les i el denominat procés constituent amb l’aprovació d’una multiconsulta.

Precisament aquest diumenge l’expresident Carles Puigdemont és a Ginebra, on té previst reunir-se amb l’exdiputada cupaire Anna Gabriel, segons ha confirmat al diari Le temps. A la ciutat suïssa també hi anirà una representació de la CUP.

Així i tot, el partit anticapitalista ha assenyalat que, “davant les informacions aparegudes a la premsa”, el seu viatge a Ginebra s’emmarca “en el context del Festival de Cine i Fòrum Internacional dels Drets Humans i de la 37a Sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU”.

La visita “s’inscriu”, asseguren els anticapitalistes, “en el marc de la denúncia de la retallada de drets fonamentals impulsada per l’Estat espanyol a Catalunya i la situació dels presos polítics i les persones exiliades”. “I no”, matisen, “per alguna gestió relativa al procés d’investidura”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.