A favor de l’escola catalana

La comunitat educativa es manifesta en defensa de la immersió lingüística
Manifestació escola catalana
Manifestació escola catalana

La comunitat educativa s’ha manifestat a favor de l’escola catalana. Ho han fet sota el paraigua de Som Escola, la plataforma que agrupa una cinquantena d’entitats educatives. I han volgut mostrar el seu rebuig a les denúncies d’adoctrinament del professorat i defensar la immersió lingüística. La gran absent, però ha estat l’escola concertada.

La manifestació ha començat a Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere i ha finalitzat al Passeig Lluís Companys. El portaveu de Som Escola, Xavi Corbera, ha explicat que és imprescindible defensar el model educatiu del país.

La manifestació ha comptat amb diversos representants polítics, entre ells, el president del Parlament, Roger Torrent. Tots els partits hi han estat presents, a excepció del PP i Ciutadans.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha animat tothom a participar-hi a través d’un dietari que ha inaugurat avui, per relatar el seu dia a dia a la presó de Soto del Real, on fa cinc mesos que està tancat.

El president d’Òmnium assegura que l’escola catalana és un gran consens de país i un èxit de cohesió social i d’equitat.

Ni el sindicat majoritari de mestres de l’escola concertada, l’USOC, ni la Fundació Escola Cristiana s’hi han afegit. Critiquen que algunes entitats convocants utilitzin la defensa del model educatiu català per atacar l’escola concertada i demanar-ne el tancament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides