Amnistia Internacional demana la llibertat “immediata” dels Jordis

Es compleixen cinc mesos de l'entrada a la presó de l'expresident de l'ANC i del president d'Òmnium Cultural
Adriana Ribas Roger Torrent
Adriana Ribas Roger Torrent

La coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya, Adriana Ribas, ha reclamat la posada en llibertat “immediata” de Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i diputat de JxCat, i de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

Adriana Ribas ha fet aquesta petició després de reunir-se amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, coincidint amb què fa cinc mesos que els Jordis van ingressar a la presó.

La coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya també ha demanat la retirada dels càrrecs que se’ls imputen en considerar que “entenem que els càrrecs són desproporcionats i injustificats”.

Ribas ha dit que en la reunió amb Torrent, en la que han abordat els drets humans a Catalunya i tota Espanya, “li hem traslladat la nostra preocupació pels atacs a la llibertat d’expressió, i que volem la sortida immediata de la presó preventiva i la retirada de càrrecs” dels independentistes empresonats.

La responsable d’Amnistia ha insistit, però, que la seva organització no els considera “presos polítics”, afirmant que aquesta terminologia no encaixa amb la qual utilitza l’entitat, que parla de “presos de consciència”. No obstant això, ha afegit que “és molt ràpid per valorar si ho són, perquè el procés es troba encara en fase d’instrucció”.

Es dona la circumstància que l’organització va rebutjar el novembre passat qualificar de “presos polítics” o “de consciència” als exconsellers de l’executiu de Carles Puigdemont i els Jordis, en considerar que “estan acusats d’actuacions que poden constituir delicte”.

En aquest sentit pel que fa a Oriol Junqueras i Joaquim Forn, Ribas ha afirmat que Amnistia Internacional Catalunya “està fent seguiment dels seus casos per assegurar que es garanteixen els seus drets fonamentals”, afirmant que és aviat per valorar si són o no presos de consciència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides