Presidència, sota la lupa de l’1-O per 2,7 ME

El jutge rastreja si es van desviar fons d'una campanya sobre civisme per finançar el referèndum
antoni molons
antoni molons

2’7 milions d’euros pressupostats oficialment per Presidència de la Generalitat per una campanya de foment del civisme es troben en el punt de mira de la investigació sobre els preparatius de l’1-O, que sospita que l’import es va desviar a finançar el referèndum il·legal. Per aquest motiu es va efectuar l’escorcoll d’aquest dijous al Palau de la Generalitat i s’ha detingut durant unes hores el responsable del projecte, Antoni Molons, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del departament de Presidència.

Quan va declarar el passat 8 de novembre davant la Guàrdia Civil, li van demanar documentació que confirmés si, com havia assegurat, la campanya s’havia endarrerit fins a finals del mes d’agost per manca de pressupost, però no va aportar cap prova. L’anunci d’aquella campanya convidava a participar en la votació de l’1-O: “Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?”.

Els investigadors, segons El Español, han determinat que només 250.000 euros d’un pressupost de 2,7 milions es van dedicar a aquells anuncis, i rastregen el destí la resta, que segons Molons es van quedar a la caixa de la Generalitat.

D’altra banda, l’Advocacia de l’Estat assenyala que el govern que presidia Carles Puigdemont va eludir en control d’Hisenda per finançar l’1-O. Es basa, segons un informe revelat per El Confidencial, en dades proporcionades per José Enrique Fernández de Moya, secretari d’Estat d’Hisenda, el qual indica l’existència d’“indicis raonables” d’un desviament de fons mitjançant l’incompliment de les finalitats assignades o l’incompliment o alteració dels instruments de control.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides