Suïssa no detindrà Puigdemont

L'Oficina Federal de Justícia no veu "cap base" per fer-ho
puigdemont catradio jxc
puigdemont catradio jxc

L’Oficina Federal de Justícia de Suïssa ha assegurat que “no hi ha cap base” per detenir l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i l’exconsellera Serret si viatgen al país helvètic per participar en actes públics sobre el procés català. “No hi ha cap base per la detenció d’aquestes persones en vista a una extradició a Espanya” ha recalcat el portaveu de l’entitat governamental Folco Galli.

La Fiscalia espanyola ha demanat aquest matí al Ministeri de l’Interior que, conjuntament amb la Interpol, faci gestions davant les autoritats suïsses per estudiar la viabilitat de la detenció, per extradir-los a Espanya. El Ministeri Públic ja va demanar la seva detenció quan va viatjar a Copenhaguen per donar una conferència i el magistrat del TS Pablo Llarena va refusar la petició.

El govern suís ja va recordar ahir que l’expresident de la Generalitat té el dret de visitar Suïssa i pronunciar “discursos polítics” al país, sempre que respecti el seu ordenament jurídic. Puigdemont participarà en un debat sobre la qüestió catalana al Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans així com en un col·loqui al Graduate Institute de Ginebra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides