ACS i Atlantia es queden amb Abertis

Les dues firmes controlaran l'empresa de les autopistes per 18.183 milions euros
florentino
florentino

El grup empresarial que presideix Florentino Pérez, ACS, i la firma italiana que dirigeix Giovanni Castelluci, Atlantia, han arribat a l’acord de controlar conjuntament l’empresa que gestiona les autopistes, Abertis.

L’operació per dirigir Abertis per part d’ACS i Atlantia té un cost per a aquestes dues companyies de 18.183 milions d’euros, que tenen previst pagar 18,36 euros per cada acció de la concessionària.

El pacte entre el grup ACS i Atlantia contempla la creació una societat conjunta per 7.000 milions d’euros, i també que el grup italià que és propietat de la família Benetton entri al capital d’Hochtief com a soci de referència d’ACS, amb una participació d’aproximadament el 24%.

Abertis tenia en l’horitzó dels pròxims quatre anys, entre el 2019 i el 2021, el venciment de tres concessions d’autopistes espanyoles que sumen un total d’1.008 quilòmetres de vies de pagament i el termini de concessió del qual el Govern ja ha anunciat que no es renovarà.

La primera concessió que venç és Aumar i que Abertis havia de retornar a l’Estat el 2019. Aquesta concessionària gestiona els 468 quilòmetres de vies de pagament del tram de l’AP-7 entre Tarragona i Alacant i el de l’AP-4 entre Sevilla i Cadis.

El 2021 s’acaba el termini de concessió d’Acesa, concessionària que explota 479 quilòmetres de pagament a Catalunya, els de l’AP-7 La Jonquera-Barcelona i Barcelona-Tarragona, els de l’AP-7 Montmeló-El Papiol i els de l’AP-2 Saragossa-Mediterrani.

Abertis també ha de retornar a l’Estat la concessionària Invicat que gestiona els 66 quilòmetres que sumen la C-31/C-32 Montgat-Palafolls i la C-33 Barcelona-Granollers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides