Escorcolls a la Generalitat pels diners de l’1-O

La Guàrdia Civil deté Antoni Molons i escorcolla la seu d'Òmnium Cultural
palau gene
palau gene

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, que condueix la investigació sobre el referèndum il·legal de l’1-O, ha ordenat un escorcoll al Palau de la Generalitat a la recerca de documents sobre les despeses relacionades amb aquella votació.

En concret, agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous al matí al despatx -també al domicili- del secretari de difusió i atenció ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, que ha estat detingut.

També s’ha escorcollat la seu d’Òmnium Cultural en durant la mateixa operació. Aquesta s’emmarca en la instrucció iniciada arran de les declaracions de l’exsenador d’ERC Santiago Vidal, el qual havia explicat en diverses conferències que el govern de la Generalitat disposava de dades fiscals dels catalans obtingudes de manera il·legal i de 400 milions d’euros per crear estructures d’Estat. Després ha dit que havia exagerat.

En total, el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona tenia previst tres actuacions entre entrades i escorcolls, segons fonts jurídiques. En el punt de mira del jutge Ramírez Sunyer hi ha l’obtenció de proves que demostrin que el govern català que presidia Carles Puigdemont va destinar diners públics a l’1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides